Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Μαθητική Eβδομάδα Δράσης

 Μαθητική Eβδομάδα Δράσης

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ 2021

«ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ»

Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου,  οι μαθητές /τριες  της Πέμπτης (Ε΄) τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, ανέλαβαν Δράση για το Κλίμα: Στόχος 13, συμμετέχοντας στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2021!
Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση κι η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για τα προβλήματα του περιβάλλοντος προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών  στην πορεία όλων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
 Έτσι, λοιπόν, οι νεαροί ενεργοί πολίτες του σχολείου μας διένυσαν 2000 μέτρα με σκοπό να αφήσουν το δικό τους οικολογικό αποτύπωμα στην πόλη. Με απίστευτη ενέργεια κι ευφάνταστα συνθήματα ξεκίνησαν από το σχολείο υπό τη συνοδεία των κ.κ.: Παναγούλας Μίχα ΠΕ70,  Χρυσούλας Τσιλίκα (ΠΕ06), Χριστίνας Βανάουτ (ΠΕ71) και Χριστίνας Τσαπανίδου (ΕΒΠ) με τελικό προορισμό την Πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου, όπου  συνάντησαν τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Γκιώνη. καθώς και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ Σωτήριο Πέρρα. Οι μαθητές/τριες συνομίλησαν μαζί τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών, έθεσαν τα ερωτήματά τους και τέλος, παρέλαβαν συμβολικές οικολογικές τσάντες με πλούσιο ενημερωτικό υλικό και δροσιστικούς χυμούς. 
Ευχαριστούμε θερμά  τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, καθώς, επίσης και την κα Νίκη Λάμπρου για τη ζεστή υποδοχή που επιφύλαξαν στους μαθητές/τριες,
Ας ελπίσουμε πως 
από μια μικρή δράση, σαν τη σημερινή, μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές
καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί Σχέδιο και Δράση  
από όλους μας, για όλους μας!