Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Τελετή Αγιασμού Σχολικής Χρονιάς 2019 -2020

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.30 π.μ. ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2019 -2020, από τον πατέρα Νικόλαο Βασιλόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ.Γεωργίου Γκιώνη, των Μελών και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Κων/νου Λογοθέτη, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας καθώς και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων. Ακολούθως οι μαθητές/τριες παρέλαβαν από τους/τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους τα νέα τους σχολικά βιβλία.

Θερμές ευχές σε όλα τα μέλη της Σχολικής μας Κοινότητας 
για μια υγιή, χαρούμενη, εποικοδομητική και δημιουργική, σχολική χρονιά!

========================================

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως 
για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,
Αγαπητοί και Αγαπητές Λειτουργοί της Εκπαίδευσης,

Για μερικούς από εσάς είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο, για ορισμένους η πρώτη φορά σε νέο σχολείο, και για κάποιους άλλους η επιστροφή σε έναν γνώριμο τόπο με καινούργιες όμως προκλήσεις.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες και αγωνίες.
Στόχος και αυτή τη χρονιά είναι εσείς, οι μαθητές μας, να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και πλούσιες εμπειρίες. Έχετε κι εσείς την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας. Να αδράξετε την ευκαιρία, να αποκομίσετε όσα περισσότερα μπορείτε, να ονειρευτείτε. Όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!

Στόχος, επίσης, εσείς οι εκπαιδευτικοί μας, με τη στήριξη της Πολιτείας, να συνεχίσετε να επιτελείτε με γνώση και όρεξη το λειτούργημά σας. Σημαντική σας αποστολή να εμπνέετε τα παιδιά μας να αναζητούν διαρκώς τη γνώση και την αυτό-βελτίωση.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουμε βεβαίως και εμείς, ως πολιτική ηγεσία και υπηρεσίες του Υπουργείου. Να στηρίζουμε έμπρακτα τους λειτουργούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, να βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα και να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο.

Σας εύχομαι όλες και όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Διακριτά θέλω να ευχηθώ στους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να πιστεύουν στον εαυτό τους και τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα για να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

Καλή αρχή!

             Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 
         ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ