Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα Ιστοσελίδα

 



Για το σχολικό Έτος 2023-2024 και μετά, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα χρησιμοποιεί νέα Ιστοσελίδα για επικοινωνία και ενημέρωση.

https://blogs.sch.gr/1dimlout/

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Τελετή Αγιασμού Νέου Σχολικού Έτους 2023-2024


Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023  διεξήχθη από τον πατέρα Νικόλαο Βασιλόπουλο ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Γκιώνη, του Αντιδημάρχου του κ. Αθανάσιου Μουζάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χαράλαμπου Βλάσση, οι οποίοι απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό,  των εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, καθώς και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων.


Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτριος Συγριμής, καλωσόρισε όλα τα μέλη της Σχολικής μας Κοινότητας με θερμές  ευχές για μια υγιή, χαρούμενη, εποικοδομητική και δημιουργική, σχολική χρονιά! 

 


Υπενθυμίζουμε ότι από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

το Σχολείο μας λειτουργεί με πλήρες ωράριο για όλες τις τάξεις

στο Πρωινό Πρόγραμμα (08.15 - 13.15),

ενώ θα λειτουργήσει κανονικά και το Ολοήμερο Πρόγραμμα

(αποχώρηση 15.00 ή 16.00 σύμφωνα με τις δηλώσεις εγγραφής).

Παρακαλούμε, θερμά, για την έγκαιρη και ασφαλή παραλαβή των παιδιών. 


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευελπιστώ να έχετε όλες και όλοι χαρεί τις διακοπές σας και να είστε έτοιμες και έτοιμοι να εργαστείτε και πάλι με ευσυνειδησία για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά που ξεκινάει γεμάτη στόχους, όνειρα και προσδοκίες.

Εύχομαι στους νέους Διευθυντές/ντριες Προϊσταμένους/νες όλων  των σχολικών μονάδων καλή και δημιουργική θητεία.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και κηδεμόνες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ότι δουλέψαμε εντατικά όλο το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή εκκίνηση του σχολικού έτους. Οι τοποθετήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι αναπληρωτές της α’ φάσης θα είναι εγκαίρως στα σχολεία τους.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη των κενών της γενικής εκπαίδευσης αλλά και των ευαίσθητων τομέων, όπως της ειδικής αγωγής. Η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων αυτή τη στιγμή, η σωστή εκτίμηση και η καλή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού είναι σε προτεραιότητα. Βασικό μας μέλημα είναι η ορθή κατανομή του μαθητικού δυναμικού σε συνεργασία με τους δήμους, που θα αποσυμφορήσει και  θα βελτιώσει τη λειτουργία των σχολείων. Επιδίωξή μας, η αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, της υλικοτεχνικής υποδομής και της πλήρους κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός όλων των δράσεων και ενεργειών των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν ως βασικούς στόχους την ισόρροπη ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και τη δημιουργία κλίματος μάθησης και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Επιστρέφουμε στα θρανία με όρεξη και διάθεση για δημιουργία, άξιοι συμπαραστάτες των μαθητών μας στο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό ταξίδι τους προς την κατάκτηση της γνώσης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη διάθεσή σας να προάγετε και να αναβαθμίζετε διαρκώς την εκπαιδευτική λειτουργία, πρωτίστως για την πρόοδο των μαθητών μας.

Με ενισχυμένο έμψυχο εκπαιδευτικό δυναμικό σε αγαστή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις σχολικές επιτροπές και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη σωστή προετοιμασία των σχολείων.

Ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε σταθερά δίπλα σας, αρωγοί και εμψυχωτές σε αυτή την προσπάθεια, σε ένα περιβάλλον συνεργασίας, σεβασμού και τήρησης των νόμων. Θα βρισκόμαστε στη διάθεση γονέων, κηδεμόνων, συναδέλφων αλλά και φορέων και της κοινωνίας γενικότερα για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει αλλά και για προτάσεις και συνέργειες με γνώμονα και στόχο το καλύτερο για τα παιδιά μας. Στους μαθητές και στις μαθήτριές μας θα ήθελα να ευχηθώ καλή πρόοδο και να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες γνώσης και εμπειρίες που παρέχουν τα σχολεία τους.

 

Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλες και όλους καλή δύναμη για μια ομαλή και επιτυχημένη σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Ντρίμερης Δημήτριος


Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 429η

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Έναρξη Σχολικού Έτους 2023-2024 - Αγιασμός

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες  του Σχολείου μας, 

τους γονείς και κηδεμόνες ότι 

το Νέο Σχολικό Έτος 2023-2024 ξεκινά τη  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Ο Αγιασμός θα τελεσθεί στις 8:30 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει  να προσέλθουν στο Σχολείο στις 08:15 π.μ. 


Μετά το πέρας του Αγιασμού θα παραλάβουν τα βιβλία τους και

θα  αποχωρήσουν συνοδεία των γονέων τους.


                         Ο Δ/ντής                                                             Τα Μέλη του Σ.Δ.

 

 

                                       

Έπαινος

 


Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Καλό Καλοκαίρι

     
*Το βίντεο τραβήχτηκε σπο την Εμμανουέλα Παβλίδη, δασκάλα της παράλληλης στήριξης, την μέρα της 1ης Αθλητικής Γιορτής Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου.

Διάκριση στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2023

Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2023, για τη συμμετοχή  « R.I.P.  RespectInspectProtect             

Live In Peace!»- Κατηγορία: Μαθητική δημιουργία-ΣΤΟΧΟΣ 10-ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ.

  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, στο σχολείο μας υπό την καθοδήγηση των εκπ/κών κ.κ.: Τσιλίκα Χρυσούλα ΠΕ06 και Βανάουτ Χριστίνα ΠΕ71 υλοποιήσαν  μία σειρά από δράσεις ενάντια στη βία – ενδοσχολική και εξωσχολική, προκειμένου να καλλιεργηθούν οι αξίες του Σεβασμού, της Φιλίας, της Αγάπης και της Ανθρωπιάς.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!! Πάντα επιτυχίες!!


TO BINTEO ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣΑΣ ΔΡΑΣΗΣ <-ΕΔΩ



              

Έκθεση αξιολόγησης 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου 2022-2023

 

Λάχανα και Χάχανα- Προβολή εικονοποίησης

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 24/06/2023  στις 9.00 θα προβληθεί στην ΕΡΤ2, στην εκπομπή «Λάχανα και Χάχανα - Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», το τραγούδι «Οι δύο φίλοι» ,το οποίο εικονοποίησαν οι μαθητές της Γ2 Τάξης του 1ου Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου.

 

Εδώ θα βρείτε και τον σύνδεσμο του ERTflix σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το δει ετεροχρονισμένα. 

 

Το τραγούδι «Οι δύο φίλοι» έχει ανέβει ήδη στο YouTube!!!

https://www.youtube.com/watch?v=bK89rm8NjrI

Tο τραγούδι «O παππούς, η γιαγιά και το σκυλίi» , το οποίο εικονοποίησαν οι μαθητές της Γ1 Τάξης του 1ου Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, έχει ανέβει ήδη στο YouTube!!!

 https://www.youtube.com/watch?v=ynlIrMlP2fs

Κατασκευές μαθητών από τον Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas

Στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas 2023 OPEN A-Δ  που πραγματοποιήθηκε προ καιρού στο Κολλέγιο Αθηνών, βραβεύτηκαν οι κατασκευές μαθητών της Δ' τάξης που είχαν συγκροτηθεί σε 3 Ομάδες.



                                                    Oμάδα:   Milky Way. 


Ανδρέας Κάπης, Αφροδίτη Βλαχοδημήτρη, Ναταλία Μπρέκου.












ΟΜΑΔΑ: Robotec.


Αριάδνη Τσουραπά, Αθανάσιος Κωνσταντίνου, Αρσένιος Φράγκος, Θεοδώρα Πάντζου, Εμμανουήλ Γαρεφαλάκης, Μιχαήλ Μπάκουλης.


 









ΟΜΑΔΑ:  M'αρέσει να Χορεύω.


Κατερίνα Μπούτσικα, Ευαγγελία Βλάση, Γιώργος Κορμάς, Μυρτώ Παπανικολάου,  Νικόλας Παπασταματίου, Ντέβα Αρσέλα, Πανωραία Κάρκουλα.











 Ευχαριστώ τους συναδέλφους κα Τάνια Ζαπουνίδη και κα Ναταλία Κατσιφή για την μεγάλη βοήθεια στην κατασκευή της μακέτας και τον κ. Νίκο Γεωγίου για την αμέριστη συμπαράσταση που προσέφερε στους μαθητές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ευχαριστώ τo 1o Δ.Σ. Λουτρακίου αλλά και τον Σύλλογο γονέων που στήριξαν εκατέρωθεν οικονομικά τον διαγωνισμό με KIT ρομποτικής.

Επίσης, ευχαριστώ όλους τους μαθητές των Τμημάτων Δ1 και Δ2 που βοήθησαν με κατασκευές LEGO  σε όλες τις μακέτες με θέμα Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον μαθητή Γρηγόρη Πράσινο για την βοήθεια όλων των Ομάδων στις δύσκολες κατασκευές και τις πολλές επισκευές σε κατασκευές LEGO όταν χρειαζόταν.

O προπονητής των ομάδων Ρομποτικής. 
Πάρις Βαφειάδης.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Γιορτή Λήξης

                              

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στον αύλειο χώρο 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, η Εορτή Λήξης Σχ. Έτους 2022-23, παρουσία γονέων, κηδεμόνων και φίλων όλων των μαθητών και μαθητριών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ντίνα Κωνσταντινίδη ,Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ν. Κορινθίας, ο κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, ο κ. Αθανάσιος Μουζάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χαράλαμπος Βλάσσης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου παρέδωσαν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Τάξης αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια μέσα σ΄ένα συγκινησιακό κλίμα και με την προοπτική του καλοκαιριού γαλάζια να απλώνεται μπροστά, οι ήρωες των παραμυθιών ζωντάνεψαν κι άφησαν μια Κόκκινη κλωστή δεμένη … να ξετυλιχτεί σε μια ανατρεπτική παράσταση υψηλής αισθητικής και  σημαντικών νοημάτων μαγεύοντας, κατά γενική ομολογία, μικρούς και μεγάλους!

Την επιμέλεια της εκδήλωσης  (γενικό συντονισμό- οργάνωση) είχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου κ.κ.: Τσιλίκα Χρυσούλα -ΠΕ 06 (κεντρική ιδέα-κειμενικός λόγος), Γεωργίου Νικόλαος και Καλλιόπη Λάμπρου (διασκευή κειμένων των Δ΄ κ Γ’ τάξεων αντίστοιχα), Βανάουτ Χριστίνα ΠΕ 71 και Καραναστάση  Αικατερίνη (επιμέλεια κουστουμιών κ κατασκευή αξεσουάρ), Φλήρη Αθανασία κ Χατζηπαναγιώτου Αντιγόνη (κατασκευή σπιτιών διάκοσμου),Θεμιστοκλής Βασιλάκης,(κονσόλα ήχου) επικουρούμενοι από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τμημάτων και τους εκπ/κούς Π.Σ., τους οποίους και συγχαίρουμε για το εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους!

 

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων και ιδιαίτερα στον κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου, Αντιδήμαρχο & Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, για την υλικοτεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, και, φυσικά, την κ. Ιωάννα Χατζηαθανασίου, δασκάλα χορού, για την αφιλοκερδή κ αγόγγυστη βοήθειά της στις μοναδικές χορογραφίες που παρουσίασαν οι μαθητές/τριες.

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την εξαιρετική διάθεση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, καθώς και για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης!





Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, εύχονται ολόψυχα στα παιδιά της Στ΄ Τάξης που αποφοιτούν καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία στην καινούρια τους σχολική ζωή στο Γυμνάσιο!

Τέλος, τα Μέλη του Σ.Δ. του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου ευχαριστούν θερμά τη Δ/ντρια του Σχολείου, κ Δήμητρα Μίχα, για την αγαστή συνεργασία στο πενταετές αυτό ταξίδι γνώσης , εμπειριών και συνεργατικών αξιών που σφυρηλατήθηκαν ομοθυμαδόν κ της εύχονται ολόψυχα να αποτελεί πηγή έμπνευσης, δημιουργίας κ αγάπης και στη νέα σχολική της κοινότητα!!!

Κ α λ ό    Κ α λ ο κ α ί ρ ι !!!


Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ BRAVO SCHOOLS 2023

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου βρίσκεται στη λίστα των διακεκριμένων σχολείων του  Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού,  BRAVO SCHOOLS 2023!

 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση  την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00.

 Στο παρακάτω link θα βρείτε την  πρόσκληση, προκειμένου όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση:  

https://newsletter.qualitynet.gr/show_campaign/107bf047-0614-43fa-9538-42e3ae2d6658

 

 

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ενημέρωση

 Την Τετάρτη 14/06/2023 το Πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα δε θα υλοποιηθεί.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στον αύλειο χώρο του σχολείου 

το απόγευμα και ώρα 7:30 μ.μ.  

για την πραγματοποίηση της εορτής λήξης Σχ. Έτους 2022-23.

Την Πέμπτη  15-06-2023 θα επιδοθούν οι Τίτλοι Προόδου - Βαθμολογίες 

μεταξύ του χρονικού διαστήματος 8:30-10:00 π.μ..

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη Σχολική Μονάδα 

με τους γονείς/κηδεμόνες τους και θα αποχωρήσουν μαζί τους.