Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευελπιστώ να έχετε όλες και όλοι χαρεί τις διακοπές σας και να είστε έτοιμες και έτοιμοι να εργαστείτε και πάλι με ευσυνειδησία για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά που ξεκινάει γεμάτη στόχους, όνειρα και προσδοκίες.

Εύχομαι στους νέους Διευθυντές/ντριες Προϊσταμένους/νες όλων  των σχολικών μονάδων καλή και δημιουργική θητεία.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και κηδεμόνες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ότι δουλέψαμε εντατικά όλο το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή εκκίνηση του σχολικού έτους. Οι τοποθετήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι αναπληρωτές της α’ φάσης θα είναι εγκαίρως στα σχολεία τους.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη των κενών της γενικής εκπαίδευσης αλλά και των ευαίσθητων τομέων, όπως της ειδικής αγωγής. Η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων αυτή τη στιγμή, η σωστή εκτίμηση και η καλή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού είναι σε προτεραιότητα. Βασικό μας μέλημα είναι η ορθή κατανομή του μαθητικού δυναμικού σε συνεργασία με τους δήμους, που θα αποσυμφορήσει και  θα βελτιώσει τη λειτουργία των σχολείων. Επιδίωξή μας, η αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, της υλικοτεχνικής υποδομής και της πλήρους κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός όλων των δράσεων και ενεργειών των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν ως βασικούς στόχους την ισόρροπη ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και τη δημιουργία κλίματος μάθησης και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Επιστρέφουμε στα θρανία με όρεξη και διάθεση για δημιουργία, άξιοι συμπαραστάτες των μαθητών μας στο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό ταξίδι τους προς την κατάκτηση της γνώσης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη διάθεσή σας να προάγετε και να αναβαθμίζετε διαρκώς την εκπαιδευτική λειτουργία, πρωτίστως για την πρόοδο των μαθητών μας.

Με ενισχυμένο έμψυχο εκπαιδευτικό δυναμικό σε αγαστή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις σχολικές επιτροπές και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη σωστή προετοιμασία των σχολείων.

Ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε σταθερά δίπλα σας, αρωγοί και εμψυχωτές σε αυτή την προσπάθεια, σε ένα περιβάλλον συνεργασίας, σεβασμού και τήρησης των νόμων. Θα βρισκόμαστε στη διάθεση γονέων, κηδεμόνων, συναδέλφων αλλά και φορέων και της κοινωνίας γενικότερα για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει αλλά και για προτάσεις και συνέργειες με γνώμονα και στόχο το καλύτερο για τα παιδιά μας. Στους μαθητές και στις μαθήτριές μας θα ήθελα να ευχηθώ καλή πρόοδο και να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες γνώσης και εμπειρίες που παρέχουν τα σχολεία τους.

 

Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλες και όλους καλή δύναμη για μια ομαλή και επιτυχημένη σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Ντρίμερης Δημήτριος


Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute