Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οι μαθητές επιλέγουν ταινίες! Δηλώστε συμμετοχή στην κριτική επιτροπή

 


Συμμετοχή μαθητών σε κριτική επιτροπή 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Εν όψει του 5ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022, ζητάμε τη συμβολή σας σε μια πρωτότυπη κίνηση που δίνει βήμα στα ίδια τα παιδιά, και ιδίως τους σινεφίλ μαθητές.

Θέλουμε, στο πλαίσιο των δράσεων κινηματογραφικής εκπαίδευσης που υλοποιούμε όλο το χρόνο, να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά να βάλουν τη σφραγίδα τους στη διαμόρφωση του προγράμματός μας και έτσι δημιουργήσαμε 2 ενότητες των οποίων οι ταινίες θα επιλεγούν αποκλειστικά από παιδιά και θα προβληθούν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

- μια ενότητα για παιδιά Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού 
- μια ενότητα για παιδιά Β' και Γ΄ Γυμνασίου 

Κάθε παιδί θα βιώσει μία μοναδική κινηματογραφική και εκπαιδευτική εμπειρία, θα προσεγγίσει με διαφορετικό από το συνηθισμένο τρόπο τον κινηματογράφο, αλλά και θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει ένα πρόγραμμα που το αφορά. 

Τα ονόματα των παιδιών θα αναφέρονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, και φυσικά θα είναι επίσημοι προσκεκλημένοι στην προβολή των ταινιών. 
 
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να προωθήσετε την παρούσα ενημέρωση στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 3/6 αποστέλλοντας τα παρακάτω στοιχεία μέσω email στο 
info@athicff.com με θέμα 'Δήλωση συμμετοχής μαθητή στην κριτική επιτροπή - 5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Αθήνας' 

Ονοματεπώνυμο παιδιού: 
Ημερομηνία γέννησης: 
Τάξη: 
Πόλη: 
Email γονέα/κηδεμόνα: 
Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα: 

=============================================================

Λίγα λόγια για τη διαδικασία 

Προβολή ταινιών 
Κάθε παιδί-μέλος της επιτροπής θα παρακολουθήσει έως 10 ταινίες μικρού μήκους με συνολική διάρκεια περίπου 60΄ σε προσωπικό link που θα αποσταλεί στο email που έχει δηλώσει. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες προς προβολή μεταξύ 20-26 Ιουνίου. 

Επιλογή ταινιών
Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή δίωρη συνάντηση, όπου θα συζητήσουν με τους συνεργάτες του Φεστιβάλ για την εμπειρία τους και θα ψηφίσουν τις ταινίες που θα ήθελαν να προβληθούν στο Φεστιβάλ. 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν: 
Δευτέρα 27 Ιουνίου - Για μαθητές Δημοτικού
Τρίτη 28 Ιουνίου - Για μαθητές Γυμνασίου