Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ημερήσια εκδρομή των Ε' και ΣΤ' τάξεων

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, οι μαθητές/τριες των Ε΄  και ΣΤ΄ Τάξεων του Σχολείου μας, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στον Μυστρά - Γύθειο και Αρεόπολη,  υπό τη συνοδεία της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Δήμητρας Μίχα και των εκπαιδευτικών κ.κ. Μαρίας-Αντιγόνης Χατζηπαναγιώτου, Αθανασίας Φλήρη, Μπαρτζιώτη Θεόδωρου, Παναγούλας Μίχα, Νικόλαου Κορολή, Στέφανου Τατσώνα, Ειρήνης Γκουγκουτούδη και Χριστίνας Τσαπανίδη (ΕΒΠ).

Αρχικά, οι μικροί εκδρομείς επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, τον ψηλό, απόκρημνο λόφο στεφανωμένο με το κάστρο στην κορυφή του. Περπάτησαν σ΄ αυτό το ολοζώντανο μνημείο με τα  πέτρινα κτίσματα, τις εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες -στην πλειοψηφία τους-  βυζαντινές εκκλησίες, αλλά και τα παλάτια, τα σπίτια, και τα γεφυράκια, τα οποία αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως. 

Στη συνέχεια απόλαυσαν το φαγητό τους στο γραφικό Γύθειο, τη «Γη των θεών», που εντυπωσιάζει  με την αρχοντιά  του, τη νησιώτικη φυσιογνωμία του  και τα πολύχρωμα νεοκλασικά, αμφιθεατρικά χτισμένα στον καταπράσινο λόφο του Ακούμαρου να  καθρεφτίζονται στα  νερά του λακωνικού κόλπου. 

Τέλος, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν  στο άγριο και συγχρόνως γοητευτικό φυσικό τοπίο της Αρεόπολης με τα πέτρινα σπίτια και τους επιβλητικούς πέτρινους πύργους που προσδίδουν έναν αέρα περηφάνιας στην περιοχή, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό με άρωμα ιστορικού  παρελθόντος  μαγεύοντας  μικρούς και μεγάλους!!