Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης στο Ναύπλιο

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές/τριες της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης του Σχολείου μας υπό τη συνοδεία των εκπ/κών κ.κ. Παναγούλας Μίχα, Θεόδωρου Μπαρτζιώτη και κ. Χριστίνας Τσαπανίδη (ΕΒΠ) πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ναύπλιο, συμμετέχοντας στο εκπ/κό πρόγραμμα «Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας».

Αρχικά, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν  στην πόλη του Ναυπλίου και στις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Ναυπλίου, με στόχο ένα ταξίδι στον χρόνο και σε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και των μετεπαναστατικών χρόνων.  

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή, το έργο και την εποχή του Θεόφιλου μέσα από το εκπ/κό πρόγραμμα: «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους».

Το περιεχόμενο της Έκθεσης αναπτύσσεται με βάση 7 από τα 24, συνολικά, έργα του ζωγράφου που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τραπέζης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, τρισδιάστατες κατασκευές. Επιπλέον, αντικείμενα που προέρχονται από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος πλαισιώνουν κάθε κατασκευή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία εικόνα για την εποχή του Θεόφιλου. Εκτός από τις ψηφιακές κατασκευές, στην Έκθεση παρουσιάζονται επίσης τρία πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη: οι Σερβογύφτυσσες μάγισσες του 1933, ο Κυνηγός και Ο Δυσσεύς μετά των οπαδών του, μία αποτοιχισμένη τοιχογραφία.

Ευχαριστούμε θερμά τις κ.κ. Κασσιανή Πλατή - Μουσειολόγο και  Ιωάννα Μαυριά - Υπεύθυνη Εκθεσιακού – Πολιτιστικού Χώρου για την εξαιρετική οργάνωση και υλοποίηση των δυο εκπ/κών προγραμμάτων. Τα εκπαιδευτικά έντυπα που διανεμήθηκαν στους μαθητές ήταν εμπλουτισμένα με πληροφορίες, εικόνες και δραστηριότητες-παιχνίδια που καθοδήγησαν τα παιδιά με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο τόσο στη δια ζώσης περιήγηση, όσο και στον χώρο της Έκθεσης.