Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2021: 09-24/10/2021


Οι μαθητές/τριες του 1ου Δ.Σ Λουτρακίου θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα 09 - 24 Οκτωβρίου 2021 που θα διεξαχθεί πανευρωπαϊκά με σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές/τις μαθήτριες με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.  
 Αυτόν τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού θα βοηθήσει πάλι να μεταμορφωθούν ζωές, χαρίζοντας ψηφιακές δεξιότητες και καινοτομία σε πολίτες στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και από τις 09 έως τις 24 Οκτωβρίου, σχολεία, μη κερδοσκοπικές ενώσεις, σύλλογοι προγραμματισμού και άλλοι οργανισμοί καλούνται να διοργανώσουν δραστηριότητες επικεντρωμένες στον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη. 

Οι μαθητές/τριες, μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, στο μάθημα Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο σχολείο, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ.Κωνσταντίνου Μυλωνόπουλου. Οι μαθητές/τριες παίζοντας, πειραματίζονται χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το blockly και αναπτύσσουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθώντας μαθήματα προγραμματισμού με τις εφαρμογές των αγαπημένων τους ηρώων: Angry birds, minecraft, star wars, frozen, κ.α., μέσα από δραστηριότητες της ιστοσελίδας https://code.org/.
Περισσότερες πληροφορίες για την πανευρωπαϊκή δράση στην επίσημη ιστοσελίδα: https://codeweek.eu//#!GR.

URL εκδήλωσης:


Οι δραστηριότητες του 1ου Δ.Σ Λουτρακίου, του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και της Γ΄ τάξης του 2ου Δ.Σ Λουτρακίου έχουν διασυνδεθεί, επίσης, με τις δραστηριότητες των συναδέλφων κ.Κωνσταντίνας Κουτσοδήμου με τις υπόλοιπες τάξεις του 2ου Δ.Σ Λουτρακίου και του 3ου Δ.Σ Λουτρακίου και της Δρ.Πηνεπόπης Μαρκέλλου με το 1ο Δ.Σ Ζευγολατιού και το 2ο Δ.Σ Ξυλοκάστρου , ενώ αναμένεται και η διασύνδεση κι άλλων δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ιστολόγιο Πληροφορικής:

Ιστολόγιο Πληροφορικής
1dsL-tpe.blogspot.com