Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για όγδοη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” σε Associated Event και προσκαλούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν διαδικτυακά στη Βραδιά του Ερευνητή 2021.

Για μία μόνο μέρα το χρόνο προβάλλετε το ερευνητικό έργο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ερευνητικών κέντρων, στην Ελληνική κοινωνία και τον κόσμο.  Για ακόμα μία χρονιά, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στον καιρό την πανδημίας COVID-19 οργανώνεται σε διαδικτυακή βάση.

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε διαδικτυακά τους Ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της έρευνας!

Μεταξύ των ερευνητικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν πρωτότυπα πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, προσομοιώσεων από τη μοριακή μηχανική έως τη ναυσιπλοΐα, καθώς και πρωτότυποι σχεδιασμοί και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης.

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν ερευνητικές ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, καινοτόμων επιχειρήσεων, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων, οργανισμών και χορηγών, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα.

Διασυνδεθείτε με το Πολυτεχνείο https://www.ntua.gr/ntuaren/ για να παρακολουθήσετε τη Βραδιά και τα επιτεύγματα της έρευνας.

Όπως κάθε χρονιά, θα διεξαχθούν με ψηφιακή συμμετοχή Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η δική μας απάντηση» για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Η πρόκληση και η ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Οι συμμετοχές θα υποβληθούν σε αντίστοιχες φόρμες στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή ΕΜΠ www.ntua.gr/ntuaren.

Θα διεξαχθεί επίσης ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο instagram με θέμα «Green Deal Boost» με hashtag #ntuaren.  

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης!

H επιστημονικά υπεύθυνη

της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

--------------------------------------------------------------------------------------------


Αν γνώριζες έναν ερευνητή, τι θα τον ρωτούσες;

 Η Βραδιά του Ερευνητή 2021 διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το “Chat lab”: σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών με το κοινό.


Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι πρόθυμοι να συναντηθούν διαδικτυακά μαζί σας, να απαντήσουν σε ερωτήματα και πιθανούς προβληματισμούς σας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ιατρική, το Περιβάλλον, τις μετακινήσεις στις πόλεις, την Αγροτεχνολογία, την Έξυπνη Γεωργία και ό,τι ακόμη σας απασχολεί γύρω από την επιστήμη!

Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Chat lab για να δείτε τα προφίλ 30 και πλέον ερευνητών και να κλείσετε ραντεβού με τον ερευνητή που επιθυμείτε! 

Για διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βραδιά του Ερευνητή στο researchersnight@certh.gr

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Ομάδα της Βραδιάς του Ερευνητή