Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 1ου Δ. Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 επισκέφθηκαν τη Σχολική Μονάδα του 1ου Δ. Σ. Λουτρακίου  οι κ.Σοφία Καραμπίνη και κ.Ζωή Χατζόγλου, αρχιτέκτονες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαβούλευση για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου (Πρόγραμμα ενταγμένο στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων) με μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία εργαστηριακού σχεδιασμού, καθώς τους δόθηκε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον δικό τους ελκυστικό προαύλιο χώρο καταθέτοντας τις πραγματικές τους ανάγκες και αποτυπώνοντας τις υπέροχες ιδέες τους. Αρχικά, παρακολούθησαν το θεωρητικό πλαίσιο, ώστε να αποσαφηνιστούν σημαντικές έννοιες και αξίες, περιηγήθηκαν με τους ειδικούς επιστήμονες στο προαύλιο, συζήτησαν εκτενώς για τα όμορφα και τα άσχημα του χώρου, κατέγραψαν τις απόψεις τους και τέλος, συνεργάστηκαν αρμονικά σε μικρές ομάδες και κατασκεύασαν τις δικές τους, ευφάνταστες μακέτες. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ο ίδιος εργαστηριακός σχεδιασμός με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, ενώ το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαβούλευση.