Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων


  Οι μαθητές/τριες του 1ου Δ.Σ Λουτρακίου θα συμμετάσχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα 5 - 20 Οκτωβρίου 2019 που θα διεξαχθεί πανευρωπαϊκά με σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές/τις μαθήτριες με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.  
  Αυτόν τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού θα βοηθήσει πάλι να μεταμορφωθούν ζωές, χαρίζοντας ψηφιακές δεξιότητες και καινοτομία σε πολίτες στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου, σχολεία, μη κερδοσκοπικές ενώσεις, σύλλογοι προγραμματισμού και άλλοι οργανισμοί καλούνται να διοργανώσουν δραστηριότητες επικεντρωμένες στον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη. 
  Πλέον στην 7 η χρονιά της, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας για άτομα κάθε ηλικίας. 
  Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, στο μάθημα Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο σχολείο, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας κ.Κωνσταντίνου Μυλωνόπουλου. Οι μαθητές/τριες παίζοντας, πειραματίζονται χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το blockly και αναπτύσσουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθώντας μαθήματα προγραμματισμού με τις εφαρμογές των αγαπημένων τους ηρώων: Angry birds, minecraft, star wars, frozen, κ.α., μέσα από δραστηριότητες της ιστοσελίδας https://code.org/.
  Περισσότερες πληροφορίες για την πανευρωπαϊκή δράση στην επίσημη ιστοσελίδα: https://codeweek.eu//#!GR.

URL εκδήλωσης: https://codeweek.eu/view/223795/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-1o-dhmotiko-sxoleio-loytrakioy

Το Σχολείο μας συμμετέχει επίσης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού και στην πρόκληση "Εβδομάδα Προγραμματισμού για Όλους", με τη συμμαχία διασύνδεσης των δραστηριοτήτων μας με άλλες που διοργανώνονται από άλλα σχολεία. 
Στη δική μας συμμαχία ανήκουν τα σχολεία:
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου - Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας (Κ.Μυλωνόπουλος)
(https://codeweek.eu/view/223795/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-1o-dhmotiko-sxoleio-loytrakioy - https://codeweek.eu/view/223807/eyrwpaikh-ebdomada-programmatismoy-2019-sto-dhmotiko-sxoleio-peraxwras),
1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού - 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (Π.Μαρκέλλου),
(https://codeweek.eu/view/236699/coding-games-challenges - https://codeweek.eu/view/237191/lets-code-play-fun),
3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (Κ.Κουτσοδήμου)
(https://codeweek.eu/view/251181/kids-love-code),
1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου - 19ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου 
(https://codeweek.eu/view/251192/diaskedazoyme-programmatizontas - https://codeweek.eu/view/251203/diaskedazoyme-programmatizontas).

Ο κοινός μας πλέον κωδικός συμφωνήθηκε να είναι από το 1ο Δ.Σ. Ζευγολατιού και τη συνάδελφο Δρ. Πηνελόπη Μαρκέλλου.
(νέος) Kωδικός Code Week 4 All: cw19-DCd1v
  Επίσης, την εβδομάδα 9-15 Δεκεμβρίου 2019 θα ακολουθήσει η συμμετοχή του Σχολείου μας και στην παγκόσμια δράση της Ώρας του Κώδικα (https://hourofcode.com/gr).

(Αρχική ανάρτηση 2/10/2019.
Η ανάρτηση θα ενημερωθεί με την προσθήκη νέων σχολείων στην πρόκληση Code Week 4 All)