Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Νέο Ιστολόγιο Εργαστηρίου Πληροφορικής


http://1dsl-tpe.blogspot.com


    Πολλές φορές οι μαθητές και οι μαθήτριες θέλουν να δουν τυπωμένες τις ζωγραφιές ή τις άλλες δημιουργίες τους ή αυτές από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους στο μάθημα "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών".
  Αυτή είναι μία από τις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία ενός διακριτού διαδικτυακού χώρου με τη μορφή ιστολογίου, αφιερωμένου αποκλειστικά στο μάθημα Τ.Π.Ε., ώστε να μην "φορτώνεται" το παρόν κεντρικό ιστολόγιο του Σχολείου μας. Το νέο ιστολόγιο βρίσκεται στη διεύθυνση:
και είναι επίσης προσβάσιμο από την αντίστοιχη εικόνα στο πλάι του ιστολογίου.
   Το νέο ιστολόγιο δημιουργήθηκε και θα ενημερώνεται από τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του Σχολείου μας κ.Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο. Το ιστολόγιο θα βρίσκεται σε μία εκτεταμένη περίοδο διαμόρφωσης, ώστε να καλύψει ευρύτερες ανάγκες του μαθήματος Τ.Π.Ε., όπως εύκολη πρόσβαση σε online εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια του μαθήματος, εκτός από τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών τεχνουργημάτων των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας. Επίσης, θα φιλοξενούνται και εργασίες από το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, όπου διδάσκει ο κ.Κ.Μυλωνόπουλος το τρέχον Σχολικό Έτος. Πολλές ιδέες για την ανάπτυξη του ιστολογίου πιστώνονται στη φίλη και συνάδελφο Δρ.Πηνελόπη Μαρκέλλου (με τα σχολεία της οποίας συμμετείχαμε σε συμμαχία σχολείων κατά τη διάρκεια της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού https://1dsloutraki.blogspot.com/2019/10/blog-post_2.html) και το ιστολόγιο της: http://dimzevgoltpe.blogspot.com/
    Σημαντικά θέματα που αφορούν συνολικά το Σχολείο σχετικά με την Πληροφορική, θα συνεχίσουν προφανώς να καταγράφονται και στο παρόν κεντρικό ιστολόγιο του Σχολείου μας.