Προσέλευση με έντυπο αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλατφόρμα δήλωσης: edupass.gov.gr   -->||<--   Έντυπο Σχολικής Κάρτας για Covid-19 

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

16 Νοεμβρίου 2011 - 15 Νοεμβρίου 2021: Η πρώτη δεκαετία διαδικτυακής παρουσίας του Σχολείου μας

    Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, πριν ακριβώς από δέκα χρόνια έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η Ιστοσελίδα του Σχολείου μας. 

    Για  την αρχική  διαμόρφωση  της Ιστοσελίδας, ο τότε Διευθυντής κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος και ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Σχολείου, συγκέντρωσαν σημαντικό  μέρος του αρχικού υλικού  και περιέγραψαν τις ιδέες τους για την επιθυμητή λειτουργικότητα της. 

    Η σχεδίαση και υλοποίηση της Ιστοσελίδας έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας, κ.Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος φιλοξενίας της το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:

 http://1dim-loutr.kor.sch.gr/home11-12.htm.

    Η υλοποίηση της σελίδας σε αυτή την πλατφόρμα, ήταν πολύ απαιτητική σε χρόνο και εργασία, καθώς όλες οι αναρτήσεις, τα γραφικά στοιχεία των κουμπιών και η πλοήγηση υλοποιούνταν χειροκίνητα και όχι αυτοματοποιημένα, ενώ σε κάθε νέο Σχολικό Έτος δημιουργούνταν εξ αρχής ολόκληρη η δομή της σελίδας.

    Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια συνεισφέροντας με υλικό και παρουσιάσεις. Ενδεικτικά για την πρώτη διετία 2011-2013, έχουν ενδιαφέρον τα στατιστικά στοιχεία που φαίνονται στις ακόλουθες εικόνες:

http://1dim-loutr.kor.sch.gr/news-2013%20-JUN.htm.

    Τα Σχολικά Έτη 2013-2017 την επιμέλεια της τεχνικής υλοποίησης της σελίδας ανέλαβε η κα.Κωνσταντίνα Κουτσοδήμου.

    Με την έναρξη του Σχολικού Έτους 2017-2018 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αλλαγή, με τη μετάβαση στην πλατφόρμα του Blogger, που υλοποιήθηκε από τον κ.Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο, ο οποίος συνεχίζει ως σήμερα την τεχνική υποστήριξη της σελίδας, με μία διακοπή για το Σχολικό Έτος 2018-2019 που υποστήριξε τη σελίδα ο κ.Πάρις Βαφειάδης.

Με αφορμή την επέτειο της δεκαετίας σχεδιάστηκε ένα νέο λογότυπο για τη σελίδα μας και άλλαξε ελαφρά το φόντο της σελίδας, που είχε ήδη ανανεωθεί στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. 

    Συνεχίζοντας στη δεύτερη δεκαετία, η Ιστοσελίδα του Σχολείου μας θα συνεχίσει την προσπάθεια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Σχολείου -της Διευθύντριας κας Δήμητρας Μίχα και της Υποδιευθύντριας κας Γιούλας Μίχα- να απεικονίσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο την καθημερινότητα της σχολικής μας κοινότητας και να αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας των δράσεων μας, αλλά και των αναγκαίων ενημερώσεων και θεμάτων -που ούτε καν είχαμε φανταστεί στην αρχή της διαδρομής- και που ζήσαμε όλοι μας τα τελευταία τρία σχολικά έτη στην περίοδο της πανδημίας.

Λουτράκι, 16 Νοεμβρίου 2021

Κώστας Μυλωνόπουλος, MScMEd

ΠΕ86 Πληροφορικός - 2η Ειδικότητα: ΠΕ04.01 Φυσικός 
Υπεύθυνος Σχεδίασης - Κατασκευής Ιστοσελίδας
©2011-2012, 2012-2013, 2017-2018, 2019-2022