Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης webex

Σύντομα θα ξεκινήσουν από το σχολείο μας μαθήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, με χρήση της διαθέσιμης από το Υπουργείο Παιδείας πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webex.


Στην ιστοσελίδα μας θα δημοσιευτεί προσεχώς το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι ώρες που προβλέπονται για χρήση της πλατφόρμας από τα δημοτικά σχολεία είναι από 12 έως 4 το μεσημέρι, αφού το πρωί υπάρχει η εκπαιδευτική τηλεόραση.

Στα e-mail που μας έχετε δώσει μέσω της φόρμας που συμπληρώσατε τις προηγούμενες μέρες, θα λάβετε ένα ενημερωτικό μήνυμα με τη διεύθυνση συνδέσμου των εκπαιδευτικών. Οι διευθύνσεις αυτές είναι ατομικές για τον/την κάθε εκπαιδευτικό και θα είναι οι ίδιες και στις επόμενες φορές που θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τον ίδιο/την ίδια.

Στα ακόλουθα βίντεο και έγγραφο αναφέρονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα webex. 

Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, για όσους έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings, ενώ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση από την Τετάρτη 8 Απριλίου δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.




ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • Λαμβάνεις από τον καθηγητή/δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.
  • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:
    2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
    2.2 Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings. 
    Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ. aa@aa.com).

(από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση:
Στο ακόλουθο έγγραφο υπάρχουν επιπρόσθετες αναλυτικές οδηγίες από συνάδελφο για διευκόλυνσή σας.