Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ημερήσια εκδρομή των Γ' και Δ' τάξεων

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, οι μαθητές/τριες των Γ΄  και Δ΄ Τάξεων του Σχολείου μας, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στη Στεμνίτσα - Δημητσάνα και Βυτίνα,  υπό τη συνοδεία της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Δήμητρας Μίχα και των εκπαιδευτικών κ.κ.  Παναγούλας Μίχα,  Καλλιόπης Λάμπρου, Νικόλαου Γεωργίου, Αναστασίας Ζαπουνίδη και Θεμιστοκλή Βασιλάκη

Αρχικά, οι μικροί εκδρομείς επισκέφτηκαν τη Στεμνίτσα, ένα αριστοκρατικό χωριό  φωλιασμένο σε ένα πυκνό, καταπράσινο  δάσος από έλατα, πλατάνια, καρυδιές, κερασιές, καστανιές κι ακακίες.  Περπάτησαν στη μικρή πλατεία με το πανύψηλο καμπαναριό του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, τους πετρόκτιστους ξενώνες, τα θαυμάσια πυργόσπιτα και τα κεφαλόβρυσα δίπλα σε χαριτωμένα καταστήματα με χειροποίητα κοσμήματα. 

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της θρυλικής Δημητσάνας«τη μπαρουταποθήκη της Επανάστασης» με τον μπαρουτόμυλο, το βυρσοδεψείο  και  τη νεροτριβή, διαπιστώνοντας τη δύναμη του νερού και τη σημασία του στη ζωή του τόπου. Περιηγήθηκαν στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια ,επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το σπίτι του Πατριάρχη του Γρηγόριου του Ε΄.

Τέλος, οι μαθητές/τριες απόλαυσαν το φαγητό τους στην κοσμοπολίτικη  Βυτίνα, που εντυπωσιάζει με τα καταπράσινα δάση της, την κεντρική πλατεία της, τα αμέτρητα καταστήματα με τα παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα και τον επιβλητικό Ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα, χτισμένο το 1846 με γκρίζο μάρμαρο.

                                                                   (CLICK TO ZOOM)