Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μετακομίσαμε...



  Με την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2017-2018 η ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω διαδικτύου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου "μετακόμισε" σε μία νέα πλατφόρμα και ηλεκτρονική διεύθυνση.
Από τη δημιουργία της Ιστοσελίδας του σχολείου το Νοέμβριο του 2011 στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τα έξι χρόνια που ακολούθησαν, ο κύριος όγκος των αναρτήσεων αφορούσε την κατηγορία "Τα Νέα μας", λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα Ιστολόγιο.
  Πρακτικά όμως -και από τεχνικής απόψεως- όλες οι σελίδες ήταν στημένες χειροκίνητα, δηλαδή όλοι οι σύνδεσμοι ή οι εικόνες που οδηγούσαν σε αρχεία, ή άλλα σημεία της ιστοσελίδας ρυθμίζονταν μία προς μία, απαιτώντας πολύωρη εργασία για την τεχνική υποστήριξη της σελίδας.
  Με τη νέα μορφή της η ηλεκτρονική μας παρουσία "μετακόμισε" στην πλατφόρμα Blogger της Google, υιοθετώντας οριστικά την μορφή ενός Ιστολογίου, ενώ τεχνικά με την ευκολία που παρέχουν οι Ετικέτες είναι τεχνικά άμεση η κατηγοριοποίηση του περιεχομένου, καθώς και πολύ πιο εύκολη η αναζήτησή του.
  Παράλληλα, όλο το πλούσιο υλικό της παλιάς ιστοσελίδας εξακολουθεί να είναι πλήρως προσβάσιμο μέσα από την επιλογή "Προηγούμενα Έτη".
  Η δημιουργία του νέου μας Ιστολογίου και η τεχνική υποστήριξή του για το Σχολικό Έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου μας κ.Κώστα Μυλωνόπουλο (ΠΕ19).