Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Μνήμες Μικρασίας- Eκδήλωση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 η εκδήλωση- αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, «Μνήμες Μικρασίας», στο κατάμεστο από θεατές, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η Σμύρνη, ο Πόντος, οι ελληνικές πατρίδες της Ανατολής ζωντάνεψαν ξανά με τον μόνο τρόπο που υπάρχει, τη θύμηση, τη μνημοσύνη και τη λογοτεχνία κι έγιναν πατρίδες της ψυχής και της καρδιάς μας, μέσα από απαγγελίες αφηγηματικών ποιημάτων, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Β, Γ’ Δ’ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης (γενικό συντονισμό-οργάνωση) είχαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ.  Γεωργίου Νικόλαος -ΠΕ 70 (κειμενικός λόγος, ψηφιακές δημιουργίες, διάκοσμος ) και  Γουνδουλάκη Καλλιόπη,  εκπ/κός Φ.Α. (διδασκαλία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών), επικουρούμενοι από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τμημάτων και τους εκπ/κούς Π.Σ., τους οποίους και συγχαίρουμε για το εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Ταξιδεύοντας, λοιπόν, στο ιστορικό μας παρελθόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων για την εκδήλωση εκπαιδευτικών, προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανές αυτές τις πατρίδες, για να μη γίνουν ,στ’ αλήθεια, κάποια στιγμή από αξέχαστες, «χαμένες!» Κι αν κρίνουμε από τη θετικότατη ανταπόκριση του κοινού, μάλλον, τα κατάφεραν!  «Πατρίδα δεν είναι ο τόπος που γεννήθηκες. Δεν είναι ο τόπος που ζεις. Αλλά αυτός που κουβαλάς μέσα σου. Αυτός που έμαθες να τον αγαπάς κι είναι ένα με την ψυχή σου». 
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την εξαιρετική διάθεση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, καθώς και για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης - όαση ελπίδας και αισιοδοξίας  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε – και τους ευχόμαστε να είναι πάντα φιλοπρόοδοι με πολλαπλές επιτυχίες στη ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

 


Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ,Θεοδώρων που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων Κ Κηδεμόνων του 1 ου Δ.Σ.Λουτρακίου για την αγαστή συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους σε κάθε μας ανάγκη ,τον κ.Γώργο Ποσνακίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του να συνδράμει με την ποντιακή του λύρα τα μουσικά δρώμενα της εκδήλωσης και τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών-Περαχωριτών, ο ‘Ίβυκος, για την αφιλοκερδώς διάθεση ενδυμάτων.