Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940



 Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η μέρα ξεκίνησε με την προσευχή, την καθιερωμένη παράδοση της Σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και την έπαρση της σημαίας.






Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις – δράσεις ανά τάξεις, με διαφοροποιημένη προσέγγιση ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών. Χρησιμοποιήθηκαν προβολές βίντεο αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, αφίσες, τραγούδι, ποιήματα, παραδοσιακοί χοροί ακόμα και κατασκευές και ζωγραφική με θέματα σχετικά με την Επέτειο του «ΟΧΙ» για τις πιο μικρές τάξεις.













Φωτογραφίες από την Παρέλαση




Την Παρασκευή –ανήμερα της εθνικής επετείου- ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η εκπαιδευτικός του σχολείου μας  κ. Παυλίδη  Εμμανουέλα εκφώνησε  τον Πανηγυρικό της Ημέρας. Στη συνέχεια  όλοι/ες οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στο Παραλιακό Πάρκο όπου παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τις αρχές αλλά και φορείς της πόλης μας. Στην παρέλαση που ακολούθησε τα παιδιά του σχολείου μας  με καμάρι και υπερηφάνεια πέρασαν μπροστά από τον χώρο των επισήμων και χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.