Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

Την Πέμπτη 14-04-2022 και την Παρασκευή 15-05-2022 οι μαθητές/τριες της Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (ΣΤ΄) τάξης του Σχολείου επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, ένα Μουσείο με ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα και συμμετείχαν σε δράσεις βιωματικού χαρακτήρα, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Αρχικά, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πολύ προσεγμένο χώρο και να θαυμάσουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, παραδοσιακές στολές και εκθέματα από σπάνιες συλλογές Περαχωριτών και Λουτρακιωτών σε μια προσπάθεια διαφύλαξης των τοπικών εθίμων, της παράδοσης και της πλούσιας ιστορίας της Περαχώρας.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες ζύμωσαν κι έπλασαν πασχαλινά κουλουράκια με πατροπαράδοτη συνταγή και έβαψαν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τα παιδιά παρέλαβαν, επίσης, από τις υπευθύνους το βιβλίο -που έχει εκδοθεί από το μουσείο- του εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ.Νικολάου Γεωργίου με τίτλο «Η Μάχη της Περαχώρας».

Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στη Διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου κ.Μαρίκα Γεωργίου και στις κυρίες που με την εθελοντική τους εργασία και την ανιδιοτελή προσφορά τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην παρασκευή παραδοσιακών κουλουριών και στη βαφή των αυγών με τους μαθητές και τις μαθήτριες!!!