Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Πάμε ανακύκλωση»


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

«Πάμε ανακύκλωση»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Τι περιλαμβάνει ο Σχολικός Διαγωνισμός;
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός των σχολείων. Τον πρώτο λόγο στην ανακύκλωση έχουν τα παιδιά, όπου διαχωρίζουν από το σπίτι τα υλικά και τα φέρνουν στο σχολείο για ανακύκλωση:
 • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
 • Μπαταρίες
 • Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt,
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης, ανά κιλό ανά υλικό.
Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/loutraki), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.
Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας;
Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου, αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στη σελίδα www.followgreen.gr/loutraki/school. Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.
Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;
Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και στα πρώτα σχολεία θα δοθούν χρηστικά δώρα.
Πρωτοβουλία του Δήμου μας
Ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε ανακύκλωση» υλοποιείται από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την REVIVE στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.
Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας (www.followgreen.gr/loutraki), όπου οι κάτοικοι Λουτρακίου έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:
 • συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του δήμου όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, μπλε κάδοι, κα. και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα,
 • χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/loutraki ή να αποστείλετε email στο schools@followgreen.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ


Χαρτί
 • Βιβλία
 • Τετράδια
 • Σχολικά έντυπα
 • Περιοδικά
 • Εφημερίδες
 • Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ
 • Μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες


ΟΧΙ: Συσκευασίες τύπου τετραπάκ π.χ. γάλατος, χυμών


Μπαταρίες
Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).


Τηγανέλαιο
Λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα φαγητού.
Θα πρέπει να έχει σουρωθεί (για να μην έχει κατακάθια από φαγητά) και να τοποθετηθεί σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5lt (μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού).