Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Διδακτική επίσκεψη Γ΄ Τάξης στην Αρχαία Κόρινθο


Την Τρίτη 21/11/2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο-Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Μίχα Παναγούλας, Τούντα Δήμητρας και Τσιτσοπούλου Μαρίας.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μοναδικές συλλογές γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων, ευρήματα του Ασκληπιείου, γλυπτά του αίθριου του Μουσείου, αρχαϊκοί  Κούροι με καθαρά πρόσωπα γοήτευσαν τους μικρούς επισκέπτες.
Στη συνέχεια παρατήρησαν το Ναό της Οκταβίας, περιηγήθηκαν στην Αγορά -το κέντρο της πόλης- και συνάντησαν το Βήμα όπου δίδασκε ο Απόστολος Παύλος.
Αφήνοντας την αγορά και κατεβαίνοντας τα μνημειακά σκαλοπάτια των προπυλαίων, προσέγγισαν την οδό Λεχαίου  και την Κρήνη της  Πειρήνης με τα έξι ανοίγματα.
Τέλος ο  περίφημος αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα  με  τους επτά μονολιθικούς δωρικούς κίονες πάνω από τα ερείπια της αγοράς, μάγεψε  κυριολεκτικά  τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ενθουσιάστηκαν κι από το μύθο της Γλαύκης με την ενδιαφέρουσα κρήνης της, σκαλισμένη σε βράχο.

Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο κ.Κουτρουμπή  Αγλαΐα  για την προσφορά της ως προς την ξενάγηση των  μαθητών.